Doftljus Hallon & Sockervadd

  • 139 kr

Handgjort miljövänligt doftljus av svenskt rapsvax, bättre miljöval än sojavax. Doft som får dig att tänka på härligt fluffig rosa sockervadd med en gnutta hall

Produkten är tyvärr slut i lager, men håll ut, fler är på väg. 

Leverantör: Yvelis
Dela

Denna lekfulla doft är en mysig blandning av kola, apelsin, hallon, jordgubbar, sockervadd, liljekonvalj, mysk och vanilj. Gillar du lite sötare dofter är denna doft perfekt för dig.

Ljusen tillverkas i vitfärgat frostat glas med trälock av bok. Trälocket går utmärkt att använda som underlag när du bränner ljuset.

Yvelis doftljus görs för hand i Roslagen av svensk rapsvax. Yvelis har valt bort att använda parafinn i sin doftljus pga av att det är en biprodukt vid petrolimutillverkning och palmvax och för att det skövlar våra regnskogar. Rapsvax är också lätt att få bort med varmt vatten och såpa om du skulle råka spilla.

Brinntid : upp till 30 timmar

Skötselråd

  1.  Innan du tänder ditt ljus, korta ner veken till ca 0,7 cm, detta för att undvika att veken sotar och att lågan blir för hög. 
  2. Låt ljuset brinna ca 3 tim år gången. Bränner du ljuset för korta stunder i taget så brinner ljuset ner i mitten och bildar en tunnel.
  3. När du släckt ljuset, centrera veken innan vaxet svalnat om det behövs.

Nettovikt ca 115 g