Sojaskål för sushi

  • 39 kr

Liten sojaskål i det miljövänliga och giftfria materialet rishusk. Perfekt att dippa din sushi i eller att ha soja, salt eller i. Även bra som kryddskål för and

Produkten är tyvärr slut i lager, men håll ut, fler är på väg. 

Leverantör: Husk´s Ware
Dela

Liten sojaskål i det miljövänliga och giftfria materialet rishusk. Perfekt att ha soja, salt eller andra kryddor i och är stapelbar.

Skålarna är gjorda i rishusk och går att diska i diskmaskin och tål mikrovågsugn. Rishusk är ett bra alternativ till vanlig plast.


Diameter: 8, 5 cm

Höjd: 2,5 cm

Material: 80% rishusk och 20% stärkelse

Ursprungsland: Kina (när vi fraktar från Kina använder vi klimatsmart tågfrakt)

Certifikat: LFGB, FDA

Skötsel: Klarar - 30 grader till 120 grader. Kan köras i mikrovågsugn i max 3 min. Kan diskas i diskmaskin.

                Undvik blötläggning av sojaskålen.


Om rishusk

Rishusk är själva skalet på riskornet och är en biprodukt vid framställning av ris. Varje år bränns miljontals kilo rishusk som bidrar till bland annat ökade koldioxidutsläppen och föroreningar.

Företaget Husk´s Ware har tagit fram ett hållbar, komposterbar och giftfritt material för att tillverka köksartiklar med hjälp av rishusk och bindemedel (cellulosa). Rishusken mals ned och blandas med naturlig stärkelse, som sedan formas till exempelvis tallrikar, barnserviser och andra köksartiklar.

Rishusk är ett tåligt, hållbar och giftfritt alternativ till plast, melamin och bambu. Produkterna består av 80% rishusk och 20% stärkelse, så när du använt färdigt produkten så är den 100 % komposterbar. Bra miljöval och zero waste helt enkelt.

  • Naturligt antibakteriell och har en glatt yta som är lätt att rengöra.
  • Komposterbart på 90 dagar
  • BPA fri
  • Avger inga gifter vid uppvärmning så som plast gör